>>Rondje Ameland Op een van de langste dagen van het jaar lopen wandelaars hun Rondje Ameland. De start is bij het krieken van de dag. De wandeltocht zonder wedstrijdelement is precies 49,3 kilometer lang. De eerste lopers komen aan het begin van de middag aan op het Zwaneplein in Hollum waar ze verwelkomd worden door familie en vrienden. Aan het eind van de middag arriveren de laatste lopers. Het Zwaneplein is dan al uren een feestplein met gezellige muziek. « http://www.rondjeameland.nl »

>>Muzikaal Bootwateren Eind juni is het tijd voor MuzikaalBoot wateren, het muzikale en culturele spektakel van Hollum. In het dorp staan verschillende podia met een programmering van zang, dans en goochelacts. De straten worden gevuld met straattheater, dweil orkesten en een nautische markt. Het dorp galmt van shantykoren. De lancering van de paardenreddingboot is het middelpunt van dit evenement. « http://www.bootwateren.nl »

>>Zydeco at Sea Ameland is het decor van het Internationale Cajun en Zydeco Festival. Een festival met opzwepende muziek uit violen, trekharmonica’s en wasborden. Twee avonden lang spelen Zydeco en Cajun groepen uit verschillende landen de sterren van de hemel. Het festival wordt georganiseerd door de Amelander Zydeco Beach Party. « http://www.zydecoatsea.nl »

>>Ambachtelijke Dag Eind juli is er iets bijzonders aan de hand in Ballum. Het dorp is dan in de sfeer van onze grootouders. De Cammingha straat is een uitstalling van nostalgie met oude gebruiken, kledij van vroeger en oude ambachten. « http://www.ballum.info »

>>Rôggefeest Het Rôggefeest is een feest vol straattheater, muziek en gekkigheid. Het is een feest voor iedereen, dat begin augustus door Nes raast Cafés met levende muziek, shantykoor, Amelander accordeonisten, steltlopers en bellen blazers. Attracties voor kinderen en straattheater voor volwassenen. De hele dag bruist het dorp vanwege het Rôggefeest. « http://www.roggefeest.nl »

>>Horizontoer De tweede week van augustus vaart de Horizontoer door het waddengebied, een bonte verzameling van muziek, theater, animatie, acrobatiek, magie en malloterie. Wadvaarders en theatermakers zeilen over het Wad en doen de eilanden waaronder Ameland aan om hun kunsten te vertonen. « http://www.horizontoer.nl »

>>Midzomerfeest Elk dorp heeft zijn feest. In Buren is dat het Midzomerfeest. Een feest van twee dagen en nachten, met muziek, dans en spelletjes in het midden van de zomervakantie. Speciaal voor het Midzomerfeest komt de paardenreddingboot naar Buren. Het Midzomerfeest is een feest voor eilanders en vakantiegangers.

>>Kunstmaand Op Ameland is november de maand van de kunst. De Kunstmaand Ameland wordt elk jaar rond een bepaald thema georganiseerd. Tientallen beeldende kunstenaars laten hun werk zien op diverse locaties op het eiland. Podiumkunsten completeren het culturele evenement. « http://www.kunstmaandameland.com »

>>Rugby Beach Festival Sinds 2000 ploeteren elk jaar rugbyspelers in het zand tijdens het Ameland Rugby Beach Festival. Beachrugby wordt in het rulle zand gespeeld met teams van zeven tegen zeven en nog eens drie wissels die tijdens het spelen voortdurend mogen wisselen. Het festival in juni komt tot stand door een samenwerkingsverband tussen gemeente Ameland, VVV, Wagenborg Passagiersdiensten en Maatwerk in Sport. De Nederlandse Rugby Bond heeft het festival de status van officieel Open Nederlands Kampioenschap Beachrugby toegekend. « http://www.beachrugby.nl »

>>Beachvolleybal Ameland draait mee met de Beach Volleybal toernooien die op verschillende plekken langs de Nederlandse kust plaatsvinden. De toernooien worden georganiseerd door de Stichting International Dutch Beach Volleybal Circuit. De organisatie werkt samen met de Nederlandse volleybalbond. Er wordt in verschillende categorieën gevolleybald: Nederlands kampioenschap, eredivisie volleybal, eerste divisie en het Breedte -sportcircuit langs de Neder landse kust. Het toernooi vindt in Hollum onder de rook van Strand paviljoen The Sunset plaats. Er wordt van alles op en rond het toernooi georganiseerd. « http://www.beachvolley.nl »

>>Tri-Ambla Begin september staat de grootste en spectaculairste triatlon van Nederland op het programma. Sinds 2002 wordt deze wedstrijd op Ameland georganiseerd door de Stichting Tri-Ambla. Voorlopig hoogtepunt was het Europees Kampioenschap in 2008. Zowel voor de wedstrijdsporter , de recreatieve duursporter als voor de jeugd zijn er diverse mogelijkheden om mee te doen. Deze wedstrijd tegen de Amelander elementen moet je tenminste één keer in je leven meemaken.De deelnemers zwemmen in de Waddenzee, fiets en en lopen door en over de Amelander duinen, bossen en het strand. Ook voor niet sporters is dit een fantastisch evenement om mee te maken door de geweldige sfeer rond de gehele wedstrijd. « http://www.tri-ambla.nl »

>>Ameland Adventure Run Naast de Tri-Ambla is Ameland Advent(ure) Run het tweede grote duursportevenement op Ameland. Sinds 2004 staat deze loop hoog op de drukke loopkalender. In het tweede weekend van December komen inmiddels ieder jaar zo’n 2000 lopers naar Ameland. Er is naast de 10 km en de halve marathon van Ameland een prachtige jeugdwedstrijd met verschillende afstanden. Zowel de start als finish zijn in het gezellige centrum van Nes. « http://www.adventurerun.nl »

>>Lycurgus Openlucht toernooi Ameland Volleybal vereniging Lycurgus begon in 1985 met een openlucht toernooi op het eiland. Het eerste jaar kwamen daar 60 teams op af. De daarop volgende jaren bleef het toernooi maar groeien tot deelname van wel 270 teams uit het hele land en zelfs uit Duitsland. Tijdens het toernooi lopen er ongeveer 2.500 volleyballers en aanhang op het eiland rond. Het openlucht volleybaltoernooi vindt in mei plaats op het terrein van Recreatieoord Klein Vaarwater. « http://www.lycurgusopameland.nl »

>>Madness festival Ieder jaar komen surfers uit heel Nederland naar Ameland om het seizoen in te luiden met het MadNes surf en muziek festival. Wat begon als een grap van een paar standwachten van Nes, groeide uit tot een jaarlijks festival. Zonder enige remming door ervaring startten 4 vrienden eind 2007 stichting MadNes en daarmee begonnen ze met het organiseren van het festival. Na een zeer succesvolle eerste editie wordt MadNes nu jaarlijks gehouden. Het festival terrein bestaat uit twee feestenten met live muziek, een grote halfpipe op het strand en vele surfers in zee. « http://www.madnesfestival.nl »

 

© 2011 Cosi-tax Ameland | Disclaimer | Ontwerp: WebOntwerpAmeland.nl